Ελάχιστα Επεμβατική Χειρουργική

Εξειδίκευση στη Λαπαροσκοπική Χειρουργική

Λαπαροσκοπική Χειρουργική

Η λαπαροσκόπηση είναι μια εξελιγμένη ελάχιστα επεμβατική μέθοδος χειρουργικής διάγνωσης και θεραπείας των ενδοκοιλιακών και πυελικών οργάνων. Είναι μία ευρέως διαδεδομένη τεχνική τόσο στην Γυναικολογία όσο και στις άλλες χειρουργικές ειδικότητες λόγω των προτερημάτων της για τον χειρουργό και την ασθενή.

Στον χειρουργό, η μεγέθυνση και η υψηλή ευκρίνεια της εικόνας δίνει τη δυνατότητα να κάνει πιο ακριβή διάγνωση και θεραπεία των συγκεκριμένων παθήσεων.

Για την ασθενή τα προτερήματα είναι:

  • Οι μικρές τομές που σχετίζονται με μειωμένο μετεγχειρητικό άλγος και καλύτερο αισθητικό αποτέλεσμα

  • Η γρήγορη ανάρρωση με νοσηλεία μέχρι 24 ώρες και γρήγορη επιστροφή στις καθημερινές ασχολίες

  • Λιγότερη απώλεια αίματος

  • Μικρότερος κίνδυνος για μετεγχειρητικές συμφύσεις.

Ο κ. Νικολόπουλος ολοκλήρωσε με επιτυχία το πρόγραμμα εξειδίκευσης Προηγμένη Λαπαροσκοπική Χειρουργική για Εκτομή Καλοήθων Γυναικολογικών Νόσων (Advanced Laparoscopic Surgery for Excision of Benign Gynaecological Disease)  πιστοποιημένο απο το Βασιλικό Κολλέγιο Μαιευτήρων – Γυναικολόγων στο Ηνωμένο Βασίλειο. 

Υστεροσκοπική Χειρουργική

Η Υστεροσκόπηση επιτρέπει την διάγνωση και θεραπεία διαφόρων παθήσεων της κοιλότητας της μήτρας όπως πολύποδες, υποβλενογόννια ινομυώματα, ενδομητρικές συμφύσεις ή διαφράγματα.

Επίσης δίνει τη δυνατότητα αντιμετώπισης γυναικών με μητρορραγίες/μηνορραγίες, οι οποίες δεν επιθυμούν υστερεκτομή, αφαιρόντας το εσωτερικό κάλυμμα της μήτρας (το ενδομήτριο).